dinsdag 21 februari 2012

Vandaag

is de Internationale Moedertaaldag van de UNESCO.

1804 De eerste stoomlocomotief wordt gestart in Engeland door Richard Trevithick en bereikt de snelheid van 8 km / h. Twintig jaar later, wordt een lijn die passagiers vervoerd geopend. Belangrijker is dat het transport van grote hoeveelheden materiaal tussen de verschillende economische zones vlugger gebeurd, dit zal zeker een rol spelen in de industriƫle revolutie van Engeland .

 
 
1878 - De eerste telefoonboeken worden uitgegeven in de Verenigde Staten werden verdeeld onder bewoners in New Haven. Het was een pagina van de slechts vijftig namen.
 
 
1907 De veerboot SS Berlin breekt tijdens een storm in twee stukken op de pier van Hoek van Holland. 128 mensen komen om. Slechts zestien personen overleven de ramp.


1916 Frankrijk - begin van de Slag om Verdun. Met de aanval op Bois des Caures door Duitse troepen begint de eerste dag van de slag bij Verdun (Frankrijk), een van de meest bloedige veldslagen uit de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog. Aan weerszijden zullen honderdduizenden soldaten sterven. hij zal tot in december durentoen de duitste troepen zich terugtrokken
1937 De eerste vlucht van de eerste succesvolle vliegende auto , Waldo Waterman Areowbile .


1947  Edwin Land demonstreert de eerste instant fotocamera, de Polaroid Land Camera geheten

1960 Cubaanse leider Fidel Castro nationaliseert alle bedrijven in Cuba

1972, Richard M. Nixon is aangekomen in China voor een historisch acht dagen officieel bezoek. Hij was de eerste Amerikaanse president die de Volksrepubliek China  bezoekt sinds de oprichting in 1949

1995 Steve Fossett landt in Leader, Saskatchewan , Canada Hij is nogsteeds de eerste persoon die een solo-vlucht over het Stille Oceaan maakt in een luchtballon.


2002 Sterfdag John Thaw Brits acteur (Inspector Morse). Overlijdt aan slokdarmkanker


 
 
 
 
 
Ukkel

1956 - Laagste minimumtemperatuur -14,1 °C
1949 - Hoogste maximumtemperatuur 14,6 °C

Uitzonderlijk

1901 - Minimumtemperatuur tot –15,0 °C in Leopoldsburg en –25,0 °C in Stavelot.

Geen opmerkingen: