zaterdag 28 april 2012

Muziek en Media

1940: "Pennsylvania 6-5000, van Glenn Miller en zijn orkest, word opgenomen. Het lied van de titel verwijst naar de oudste nog bestaande New York City telefoonnummer op het moment dat behoorde tot de Hotel Pennsylvania. Veel prominente acts gespeeld op deze locatie, met inbegrip van de Dorsey Brothers, Duke Ellington en Glenn Miller Orchestra ook. Pennsylvania 6-5000 played by the Glenn Miller Orchestra under the direction of Larry O'Brien 1983

1965 Amerika:Gary Lewis & The Playboys krijgen een gouden plaat voor hun single This Diamond Ring. Deze single is op 16 Januari 1965 binnengekomen in de Billboard Hot 100, en staat vanaf 20 Februari 1965 twee weken op de eerste plaats.

1968 opent de musical Hair haar deuren in het Biltmore Theater op Broadway. Het controversieele stuk is geschreven door James Rado en Gerome Ragni, twee werkeloze acteurs samen met Galt MacDermott, en heeft sinds Oktober 1967 zeven maanden off-Broadway gespeeld in het Public Theatre, gevestigd in het oude gebouw van de Astor Library in New York. De Broadway show blijkt een doorslaand succes. De musical is vooral bekend geworden door nummers als Aquarius/Let The Sunshine In, Frank Mills, Ain't Got No I Got Life en de titelsong Hair. Achteréénvolgens de hitparade ingezongen door The 5th Dimension, Bojoura, Nina Simone en Zen. Met 1729 voorstellingen wordt het één van de langst lopende musicals op Broadway. Het doek valt pas definitief op 1 Juli 1972. In 1979 wordt Hair verfilmd.

1958 komt het nummer Johnny B Goode van Chuck Berry binnen in de Billboard Hot 100 op een bescheiden 80ste plaats. In zijn tweede week schiet de plaat echter de Top 40 binnen en eindigt uiteindelijk op een 8ste plaats als hoogste notering. Berry neemt het nummer in December 1957 op in de Chess Studio in Chicago. Chuck Berry's vaste pianist, Johnnie Johnson, is de inspiratie voor Johnny B Goode. De relatie tussen beide mannen is de afgelopen jaren overigens behoorlijk bekoeld. In 2000 begint Johnson namelijk een proces tegen Berry waarin hij claimt co-auteur te zijn van een groot aantal Chuck Berry hits. Hij verwijt Berry dat die misbruik heeft gemaakt van zijn alcoholverslaving om de nummers in te pikken, en eist een deel van de miljoenen dollars die de zanger in de loop der jaren heeft ontvangen aan auteursrechten. Zijn vordering wordt in 2002 door de rechter afgewezen. Johnny Johnson overlijdt op 13 April 2005 in St. Louis overleden, en is is 80 jaar geworden.

Jools Holland raakt na een optreden tijdens een benefietvoorstelling in Plymouth in Engeland op 28 April 1986 betrokken bij een auto-ongeluk. De pianist van Squeeze raakt slechts lichtgewond. Drummer Gilson Lavis, die naast hem zit is minder gelukkig en breekt zijn arm.

1979 De MARTINA, het nieuwe zendschip van Radio Delmare weet de haven uit te slippen en gaat voor anker voor de kust van het Nederlandse Zeeland ter hoogte van Goeree. Dit is trouwens dezelfde plaats waar hun vorige zendschip, de AEGIR had gelegen

1985 Country zanger B.W. Stevenson overlijdt , kort nadat hij een hart-operatie heeft ondergaan. B.W. Stevenson wordt geboren op 5 Oktober 1949 als Louis C. Stevenson in Dallas, Texas en is vooral bekend van het nummer My Maria dat in 1973 een 9de plaats haalt in de Billboard Hot 100. Daarnaast is Stevenson ook bekend van het schrijven van het nummer Shambala, dat in 1973 in de uitvoering van Three Dog Night een nummer 3 hit is in de Billboard Hot 100. B.W. Stevenson, waarbij BW staat voor Buck Sweat, is 38 jaar geworden.

1986 The Art Of Excellence van Tony Bennett ligt in de platenwinkel. The Art Of Excellence is het eerste album in de muziekgeschiedenis dat eerst op CD wordt uitgebracht, en waarvan pas later ook een vinyl versie van verschijnt. Het albumj van Tony Bennett komt op 21 Juni 1986 de albumlijst van Billboard binnen, en bereikt een 166ste plaats als hoogste notering.

2002 Sugababes komen op Nr 1 in Engeland met het nummer Freak Like Me. Het nummer bevat een sample van Are Friends Electric van Gary Numan. Freak Like Me is afkomstig van het tweede album van Sugababes, Angels With Dirty Faces. Na het floppen van het eerste album, Overload, wordt Siobhan Donaghy uit de groep gezet en neemt Heidi Range haar plaats in. Met de nieuwe samenstelling, Heidi Range, Keisha Buchanan en Mutya Buena wordt het grote succes wel bereikt. Freak Like Me is de eerste Engelse Nr. 1 voor Sugababes.Top Nr 11984 Danny De Munk - Ik Voel me zo verdomd Alleen

Have  a Groovy DayGeen opmerkingen: