maandag 2 april 2012

Muziek & Media

2012 On Death Row vanaf maandag 2 april bij Canvas

2012 MNM TOP 10  jaren 90

01) Rhythm Is A Dancer - Snap! (1992)
02) One - U2 (1991)
03) Lift U Up - 2 Fabiola (1996)
04) Nothing Else Matters - Metallica (1991)
05) No Limit - 2 Unlilmited (1993)
06) God Is A DJ - Faithless (1998)
07) I Will Always Love You Whitney - Houston (1992)
08) Captain Jack - Captain Jack (1995)
09) Smells Like Teen Spirit - Nirvana (1991)
10) Mia - Gorky  (1992)

2012 Films op TV
 
1964  The Beach Boys nemen "I Get Around." op


1966  Herb Alpert and the Tijuana Brass hebben 4 LP’s in US Top 10, nooit eerder voorgedaan
 
1967  Een overijverige toeschouwer gooit een rookbom op het podium van de Rolling Stones concert in de Town Hall in Wenen, Oostenrijk, wat leidt tot een rel en de arrestatie van 154 fans
 
1973 Nederland wordt geteisterd door een zware voorjaarsstorm. Aan boord van Radio Veronica's zendschip de NORDERNEY zit de bemanning televisie te kijken. Even voor 21 uur worden zij opgeschrikt door een zware knal en liters water die de binnenstroomt. De 52-jarige kapitein Arie van der Zwaan kan paniek voorkomen en heeft meteen door dat de ankerketting is gebroken en het schip op drift is geslagen. Hij probeert tevergeefs het reserveanker te bereiken. De zendmasten trillen en de antennekabel aan de voorste mast begeeft het waardoor het voorschip onder stroom komt te staan. Elke nieuwe poging om het reserveanker te gebruiken is nu uitgesloten. Via de zender Scheveningen Radio van de Nederlandse kustwacht, wordt hulp gevraagd en de reddingsboot Bernhard van Leer uit Scheveningen rukt meteen uit. Sleepboten kunnen echter niet uitvaren waardoor de NORDERNEY een speelbal van de golven is geworden. Na veel moeite bereikt de reddingsboot het zendschip en als men langzij aanlegt willen alleen nieuwslezer Arend Langenberg en kok Jan Toet de NORDERNEY verlaten. De rest van de bemanning hoopt op de komst van een sleepboot. Onverbiddelijk drijft het zendschip reddeloos naar de kust van Scheveningen. Als het strand in zicht komt besluiten ook de overige opvarenden om over te stappen op de reddingsboot. Na inspectie door de Veronica-kapitein blijkt dat technicus Ruud Doets nog op de NORDERNEY aanwezig is. Om 22:28 onderbreekt Ruud Doets het bandprogramma van Frans van de Beek met een intussen legendarische nooduitzending waarin hij iedereen probeert gerust te stellen. Zendertechnicus Ed Terpstra is ook terug aan boord gegaan en rent nog snel naar de zenderkamer waar hij de zendkristallen verwijderd en ze overboord gooit. Hierdoor is het schip volgens de Nederlandse wetgeving niet langer een zendschip en weet men een eventuele in beslagname te voorkomen. Er is echter wel een strafbaar feit gepleegd: de laatste woorden van technicus Ruud Doets zijn uitgezonden op het moment dat men de Nederlandse territoriale wateren binnenvoer. De Haagse autoriteiten laten zich van hun beste kant zien en reppen de volgende dagen met geen woord over dit feit.
Om 23:30 strand het schip op een 100 meter afstand van de pier van het Nederlandse Scheveningen. De geredde bemanning zal nog een poosje op de reddingsboot moeten blijven omdat de Bernard van Leer wegens het zware weer en de hoge golven niet in staat is om een haven binnen te varen.
Hoe moet het nu met de geplande demonstratie op 18 april vragen velen zich af. Veronica is immers uit de lucht... Op de mv MI AMIGO van Radio Caroline blijft de stormschade beperkt tot enkele gebroken ruiten maar Radio Nortsea International vanaf de mv MEBO 2 moet uit de lucht wegens schade aan de antennes. De volgende dag zend Noordzee echter opnieuw vrolijk uit, maar met een lager zendvermogen.

1977  Release  Stevie Wonder 's eerbetoon aan Duke Ellington,  Sir Duke

1987 - IBM introduceert de PS / 2 & OS / 2


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1998 - Rob Pilatus (32), Duits zanger en 'het gezicht' van popgroep Milli Vanilli is overleden  aan een dodelijke cocktail: een combinatie van alcohol en drugs
 
 
1988 Release Terence Trent D’Arby - Widhing Well 7"


1998: Cor Van Beek (Shocking Blue) is overleden
 
Have a Groovy Day ...

Geen opmerkingen: