zondag 29 april 2012

Bezig geweest

Inderdaad tijdens mijn verblijf in het AZ heb ik een mix Gemaakt enkel audio [HIER] Te vinden

Gisteren:  Hit Box Vol 8 Gemaakt [HIER]

Op aanvraag kan ik er ook een voor U maken, Stuur mij Tittel's, uitvoerder's, jaartal, Genre, enz.  Op

Feedback is Welcome

Vandaag

945 - In een Berlijnse bunker: Adolf Hitler trouwt met Eva Braun

1945 - Concentratiekamp Dachau wordt bevrijd door de troepen van de VS

1945 vandaag worden de eerste voedseldroppings boven het westen van Nederland uitgevoerd. De operatie onder de naam "Manna" zorgt er voor dat honderduizenden, die al sinds het begin van de (honger)winter verstoken waren van voedsel, bevoorraad kunnen worden. Gederende 8 dagen vliegen honderden vliegtuigen af en aan van uit Engeland. Er wordt meer dan 11.000 ton aan goederen afgeworpen boven bezet Nederlands gebied.

Ukkel

1919 - Laagste minimumtemperatuur -2,6 °C
1955 - Hoogste maximumtemperatuur 26,5 °C

Uitzonderlijk

1919 - Sneeuw in Antwerpen.
1960 - Een hagelbol of blok ijs met een gewicht van drie kilo valt op een werkplaats in Brussel.
1976 - De algemene droogte veroorzaakt verschillende branden in de Hoge Venen.
1985 - Sneeuwlaag van 12 cm in Saint-Hubert

zaterdag 28 april 2012

Muziek en Media

1940: "Pennsylvania 6-5000, van Glenn Miller en zijn orkest, word opgenomen. Het lied van de titel verwijst naar de oudste nog bestaande New York City telefoonnummer op het moment dat behoorde tot de Hotel Pennsylvania. Veel prominente acts gespeeld op deze locatie, met inbegrip van de Dorsey Brothers, Duke Ellington en Glenn Miller Orchestra ook. Pennsylvania 6-5000 played by the Glenn Miller Orchestra under the direction of Larry O'Brien 1983

1965 Amerika:Gary Lewis & The Playboys krijgen een gouden plaat voor hun single This Diamond Ring. Deze single is op 16 Januari 1965 binnengekomen in de Billboard Hot 100, en staat vanaf 20 Februari 1965 twee weken op de eerste plaats.

1968 opent de musical Hair haar deuren in het Biltmore Theater op Broadway. Het controversieele stuk is geschreven door James Rado en Gerome Ragni, twee werkeloze acteurs samen met Galt MacDermott, en heeft sinds Oktober 1967 zeven maanden off-Broadway gespeeld in het Public Theatre, gevestigd in het oude gebouw van de Astor Library in New York. De Broadway show blijkt een doorslaand succes. De musical is vooral bekend geworden door nummers als Aquarius/Let The Sunshine In, Frank Mills, Ain't Got No I Got Life en de titelsong Hair. Achteréénvolgens de hitparade ingezongen door The 5th Dimension, Bojoura, Nina Simone en Zen. Met 1729 voorstellingen wordt het één van de langst lopende musicals op Broadway. Het doek valt pas definitief op 1 Juli 1972. In 1979 wordt Hair verfilmd.

1958 komt het nummer Johnny B Goode van Chuck Berry binnen in de Billboard Hot 100 op een bescheiden 80ste plaats. In zijn tweede week schiet de plaat echter de Top 40 binnen en eindigt uiteindelijk op een 8ste plaats als hoogste notering. Berry neemt het nummer in December 1957 op in de Chess Studio in Chicago. Chuck Berry's vaste pianist, Johnnie Johnson, is de inspiratie voor Johnny B Goode. De relatie tussen beide mannen is de afgelopen jaren overigens behoorlijk bekoeld. In 2000 begint Johnson namelijk een proces tegen Berry waarin hij claimt co-auteur te zijn van een groot aantal Chuck Berry hits. Hij verwijt Berry dat die misbruik heeft gemaakt van zijn alcoholverslaving om de nummers in te pikken, en eist een deel van de miljoenen dollars die de zanger in de loop der jaren heeft ontvangen aan auteursrechten. Zijn vordering wordt in 2002 door de rechter afgewezen. Johnny Johnson overlijdt op 13 April 2005 in St. Louis overleden, en is is 80 jaar geworden.

Jools Holland raakt na een optreden tijdens een benefietvoorstelling in Plymouth in Engeland op 28 April 1986 betrokken bij een auto-ongeluk. De pianist van Squeeze raakt slechts lichtgewond. Drummer Gilson Lavis, die naast hem zit is minder gelukkig en breekt zijn arm.

1979 De MARTINA, het nieuwe zendschip van Radio Delmare weet de haven uit te slippen en gaat voor anker voor de kust van het Nederlandse Zeeland ter hoogte van Goeree. Dit is trouwens dezelfde plaats waar hun vorige zendschip, de AEGIR had gelegen

1985 Country zanger B.W. Stevenson overlijdt , kort nadat hij een hart-operatie heeft ondergaan. B.W. Stevenson wordt geboren op 5 Oktober 1949 als Louis C. Stevenson in Dallas, Texas en is vooral bekend van het nummer My Maria dat in 1973 een 9de plaats haalt in de Billboard Hot 100. Daarnaast is Stevenson ook bekend van het schrijven van het nummer Shambala, dat in 1973 in de uitvoering van Three Dog Night een nummer 3 hit is in de Billboard Hot 100. B.W. Stevenson, waarbij BW staat voor Buck Sweat, is 38 jaar geworden.

1986 The Art Of Excellence van Tony Bennett ligt in de platenwinkel. The Art Of Excellence is het eerste album in de muziekgeschiedenis dat eerst op CD wordt uitgebracht, en waarvan pas later ook een vinyl versie van verschijnt. Het albumj van Tony Bennett komt op 21 Juni 1986 de albumlijst van Billboard binnen, en bereikt een 166ste plaats als hoogste notering.

2002 Sugababes komen op Nr 1 in Engeland met het nummer Freak Like Me. Het nummer bevat een sample van Are Friends Electric van Gary Numan. Freak Like Me is afkomstig van het tweede album van Sugababes, Angels With Dirty Faces. Na het floppen van het eerste album, Overload, wordt Siobhan Donaghy uit de groep gezet en neemt Heidi Range haar plaats in. Met de nieuwe samenstelling, Heidi Range, Keisha Buchanan en Mutya Buena wordt het grote succes wel bereikt. Freak Like Me is de eerste Engelse Nr. 1 voor Sugababes.



Top Nr 1



1984 Danny De Munk - Ik Voel me zo verdomd Alleen

Have  a Groovy Day







Vandaag


1789 breekt er muiterij uit op het Engelse zeilschip de Bounty onder leiding van Fletcher Christian tegen de terreur van de hardvochtige en paranoïde kapitein William Bligh. De kapitein wordt over boord gezet en de opstandige bemanning gaat op zoek naar een veilige plaats omdat wel duidelijk is dat er spoedig gezocht zal worden naar de muiters. De kapitein, William Bligh, slaagt erin in ruim een maand de afstand van 6700 km naar Timor af te leggen. Terug in Engeland meldt Bligh de muiterij en start men het zoeken. Van de 25 muiters zijn er uiteindelijk 10 gevonden. Vier muitelingen worden niet schuldig verklaard, drie krijgen gratie en slechts drie worden er opgehangen.

1912 Het einde van de Bonnot bende Jules Bonnot , 36, de beroemde anarchist , vijf uur overleden na verzet tegen de aanvallen van politieagenten. . Gezien de kracht hard, de belangrijkste detective besluit om dynamiet het huis van Choisy-le-Roi (Val de Marne), waar Bonnot gevlucht. Zijn dood betekent ook het einde van zijn bende, waarvan een aantal leden al zijn gearresteerd

1967 De Afro-Amerikaanse bokser Muhammad Ali , wiens echte naam Cassius Marcellus Clay, werd ontdaan van zijn titel van wereldkampioen  zwaargewicht won in 1964 omdat hij weigerde te dienen in Vietnam. Hij zal opnieuw de wereldtitel winnen in 1974 tegen George Foreman in Kinshasa
 
 
 
 
1969 - Charles de Gaulle treedt af als president van Frankrijk omdat hij het referendum van de dag ervoor had verloren.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2001 - Dennis Tito is de eerste ruimtetoerist. Hij betaalde 20 miljoen dollar voor een achtdaagse vakantie aan boord van het internationaalruimtestation ISS.
 
 
 
 
 
 
 
 
2008 - Een treinbotsing in Shandong , China , doodt 72 mensen en verwondt 416
 
 
 
 
 
 
 
Ukkel

1923 - Laagste minimumtemperatuur -0,4 °C
2007 - Hoogste maximumtemperatuur 27,2 °C

Uitzonderlijk

1985 - Maximumtemperatuur - 0,8 °C in Botrange (Waimes).
1993 - Maximumtemperatuur 24,2 °C in Elsenborn (Bütgenbach).

vrijdag 27 april 2012

Ubuntu 12.04 LTS


Vandaag is Ubuntu 12.04 LTS uitgebracht. Deze versie van het populaire gratis besturingsysteem - dat een serieus en gebruikersvriendelijk alternatief is voor Windows en Mac OS X - heeft de puntjes op de i gezet bij de vervolmaking van zijn revolutionaire Unity-interface. Via Gratis software

27 april Muziek & Media

Updated 10:35
1959  Release Lloyd Price, "Personality" **


1966   het nummer Wild Thing** van The Troggs komt uit. Het nummer, dat is geschreven door Chip Taylor, wordt eerder opgenomen door een obscuur bandje, Jordan Christopher & The Wild Ones, dat in New York enige bekendheid krijgt door hun optredens in de discotheek van Richard Burton's ex-vrouw, Sybil. Een demo van die opname komt via de Engelse producer Larry Page bij The Troggs terecht, die vervolgens  besluiten om het nummer uit te brengen als hun tweede single. Wild Thing wordt overigens samen met With A Girl LikE You** nog geen tien minuten tijd op de band gezet, wanneer blijkt dat er nog wat studiotijd over is, na een opname sessie van het Larry Page Orchestra. In Engeland blijft de plaat steken op nummer 2 in de hitparade, maar in Amerika, waar de single, wegens een opmerkelijk juridisch conflict, gelijktijdig door Arco Records en Fontana Records op de markt wordt gebracht, staat Wild Thing in Juli 1966 bovenaan de Billboard hot 100. En dan te bedenken dat Larry Page het nummer eigenlijk alleen maar wilde gebruiken als een B-kantje.


1966 Daar sinds enkele dagen de mv MI AMIGO terug op zee ligt met tevens een gloednieuwe 50 kWatt zender begint men met testen op 1187 kHz middengolf. Op dit moment zijn er twee Radio Caroline South's te beluisteren daar men nog steeds via het vervangingsschip  mv CHEETA 2 uitzend. Om volwaardige programma's vanaf beide schepen te kunnen brengen is er extra personeel nodig. Een deel van de extra bemanning zal komen van het Radio Caroline North's schip, de mv Caroline, dat voor de kust van het Britse eiland Mann ligt


1968 - RELEASE Simon & Garfunkel 's "Mrs Robinson"

1967 Zangeres Sandie Shaw (Sandra Goodrich) komt op Nr 1 in de Engelse hitlijst met het nummer Puppet On A String. Op 8 April 1967 heeft Sandie er, in de Grosser Festsaal Der Wiener Hofburg in Wenen, het Eurovisie Songfestival mee gewonnen. Na There's Always Something There To Remind Me (1964) en Long Live Love (1965) is het haar derde nummer 1 hit in Engeland. In Nederland komt Puppet On A String op de dag van het Eurovisie Songfestival (8 April) binnen in de Top 40, om op 29 April op nummer 1 te komen.


1974 Singer/Songwriter Harry Chapin komt de Nederlandse Top 40 binnen met het nummer W.O.L.D.** Het nummer gaat over een DJ op leeftijd die door heel Amerika trekt om aan werk te komen, terwijl zijn ex-vrouw ergens alleen is achtergebleven. It's been eight years since I
 left you babe, Let me tell you 'bout what's gone down. Harry Chapin komt op 38-jarige leeftijd op de Long Island Expressway in Jericho, New York, op 16 Juli 1981 om het leven bij een auto ongeluk. In 1987 krijgt hij postuum de hoge onderscheiding Medal Of Freedom van President Ronald Reagan
voor zijn werk met Amerikaanse daklozen


1975: 511 leden van het publiek zitten hechtenis in Los Angeles voor het roken van marihuana in de afgelopen vijf Pink Floyd's nachten in het Los Angeles Arena.


1976  in Amerika, de gouden status. Voor Maxime Nightinggale - Back Where We Started From is op 14 Februari 1976 de Billboard Hot 100 binnengekomen, en bereikt de tweede en  plaats en blijft er steken. Het liedje is geschreven door J. Vincent Edwards, die in 1976 in Europa een grote hit heeft met Love Hit Me.


1979 Terwijl Gerard van Dam, de man achter Radio Delmare twee dertig meter hoge zendmasten aan boord van de MARTINA, het zendschip in wording, brengt komt de Nederlandse politie het schip, dat in Jacobshaven in het Nederlandse Zeeland ligt, controleren. Men vindt  echter geen zendapparatuur waardoor men niets kan ondernemen.




1981  Ringo Starr en Barbara Bach trouwden in Londen


1988 Op de mv ROSS REVENGE is er een nieuwe telescopische zendmast aan boord gebracht omdat de Canadese fibermast van het type Falcon  niet geschikt blijkt voor uitzendingen vanaf zee. Bij de minste wind moet de antenne steeds opnieuw worden afgesteld zodat het  Nederlandse station Radio 819, dat gebruik maakt van deze antenne, regelmatig uit de lucht moet gaan.


1990: David Bowie speelt zijn jaren zeventig hits voor de laatste keer als hij begint zijn laatste Amerikaanse tournee,  Sound + Vision

1999 Al Hirt overlijdt aan de gevolgen van een leveraandoening. Eerder is de trompettist in Maart 1999 al getroffen door een beroerte  en sinds 1998 is Al Hirt aan een rolstoel gekluisterd door een aandoening aan één van zijn knieen. Al Hirt wordt op 7 November 1922  in New Orleans, Louisiana geboren als Alois Maxwell Hirt, en begint zijn muzikale loopbaan in de jaren veertig bij de orkesten van Benny Goodman en Tommy en Jimmy Dorsey. In de jaren zestig heeft hij grote hits met Sugar Lips en Java. Al Hirt heeft meer dan  vijfenvijftig albums op zijn naam staan. In 1987 speelt Al Hirt een speciale solo-versie van Ave Maria voor Paus Johannes Paulus de  tweede, wanneer deze in New Orleans is voor een bezoek. Het is volgens Hirt zijn belangrijkste optreden in zijn leven. Al Hirt is 76
 jaar geworden.



2000 overlijdt Vicki Sue Robinson aan de gevolgen van kanker. Ze overlijdt in haar woning in Wilton, Connecticut. Vicki Sue Robinson wordt  geboren op 31 Mei 1955 en is begin jaren 70 al te zien is in de oorspronkelijke Broadway produkties Hair en Jesus Christ Superstar.  Vicky Sue Robinson is het meest bekend van haar Disco klassieker Turn The Beat arround uit 1976


Have a groovy day

Vandaag

Dit is voorlopig de laatste post uit AZ-St Jan (hoop ik)

1880 - Clarke en Foster krijgen een patent op het eerste elektrische hoortoestel

1978 - Manneken Pis wordt teruggevonden, nadat die op 26 april 1978 gestolen was










1994 - Na het verdwijnen van de apartheid worden de thuislanden herenigd met Zuid-Afrika


2005 - Het grootste passagiersvliegtuig, de Airbus A380, maakt zijn eerste vlucht







2006 In New York City wordt de bouw gestart van de Freedom Tower op de plaats van de op 11 september 2001 door aanslagen verwoeste torens van het World Trade Center.









Ukkel

1900   Laagste minimumtemperatuur -0,7 °C 
2007   Hoogste maximumtemperatuur 27,1 °c

1919   Sneeuw in Oostende

woensdag 25 april 2012

Oef

Inderdaad. Er is veelkans dat ik morgen naar huis mag, ik ben er echt niet kwaad voor :-) het zal wel organiseren zijn elke dag zal ik naar het ziekenhuis moeten komen voor de bestralingen.

maandag 23 april 2012

Vandaag


1947  de Nederlandse zakenman Ben Pon maakt in zijn agenda een schets van een door VW te bouwen bus de Transporter. Hij dacht dat van de Volkswagen
VW (er was er nog maar één, de Kever) zonder veel problemen een bestelversie ontwikkeld kon worden. Technisch een interessante gedachte. Maar wat
 Pon vooral zal hebben aangesproken, was dat in die jaren kort na de oorlog een bedrijfswagen meer commercieel perspectief had dan een personenauto (vaak nog luxe auto genoemd).


1994 - Johan Museeuw wint de 29ste editie van de Amstel Gold Race


1985 - Coca-Cola verandert van formule en laat New Coke . de ontvangt isoverwegend negatief, en de originele formule is terug op de markt in minder dan 3 maanden.


1998 - Marc Dutroux ontsnapt uit het gerechtsgebouw van Neufchâteau. Vier uur later wordt hij in de Ardense bossen van Herbeumont opgemerkt door
 een boswachter en gearresteerd. Minister van Justitie Stefaan De Clerck en Minister van Binnenlandse Zaken Johan Vande Lanotte hebben ondertussen
 al hun ontslag gegeven. In 2000 wordt Dutroux veroordeeld tot vijf jaar cel voor de ontsnapping.

2001 - Intel introduceert de Pentium 4-processor


2007 - De 16-jarige Gerd Nan van Wijk overlijdt voor de deur van zijn school in Alkmaar aan de gevolgen van zinloos geweld


2007 - Boris Jeltsin (76), Russisch president is overleden aan een hartstilstand


Ukkel

1929 - Laagste minimumtemperatuur -1,8 °C
2011 - Hoogste maximumtemperatuur 26,4 °C


2011 - Voor de tweede dag op rij wordt in Kleine Brogel (provincie Limburg) de hoogste dagtemperatuur van gans Europa gemeten : 29,5 °C

Het beloofd een drukke dag te worden.



zondag 22 april 2012

Muziek & Media


2012  Radio 2 Guy je mee naar het nieuws én de leukste hits uit de vierde week van april 1963 , de vierde week van april 1973, de vierde week van april 1983   en de vierde week van april 1993 Van 10 tot 12 of via Website



Een minimalistische tijdlijn van het leven van Michael Jackson






1978 - Het One Love Peace Concert te Kingston, Jamaica


1993 - De eerste browser voor het World Wide Web komt uit: Mosaic versie 1.0 .  vormde de basis voor Netscape en Internet Explore






2000 - Toon Hermans, Nederlands cabaretier, zanger, kunstschilder en dichter.

Ik ga nog even gaan liggen


vandaag

Alhoewel het nog  vroeg is heb ik een behoorlijke nacht gehad

2012  Erfgoeddag!


Gistereren

56 gewonden bij treinbotsing in Amsterdam






2012 wat te doen Vandaag

1915 - Tijdens de Eerste Wereldoorlog maken Duitse troepen bij Ieper (België) voor het eerst gebruik van gifgas in de Ieperboog


1994 - 7000 Tutsi's afgeslacht in stadion van Kibuye Rwanda


Ukkel

1955 - Laagste minimumtemperatuur -1,5 °C
2011 - Hoogste maximumtemperatuur 25,9 °C


Uitzonserlijk


1929 - Minimumtemperatuur tot –3,9 °C in Leopoldsburg en tot –6,1 °C op de Baraque Michel (Jalhay).
2011 - In Kleine Brogel in de provincie Limburg was het op deze dag de warmste plaats van Europa. De temperatuur liep op tot 28,6 °C.[4]



zaterdag 21 april 2012

Muziek & Media


1960  Staat met gouden letters in de geschiedenis van Radio Veronica geschreven. Dat is de dag dat vanaf de Borkum Riff de eerste uitzending de lucht in gaat, op 198 meter met aankondigingen van omroepster Ellen van Eck. De uitzendingen storen de luchtvaartband en Scheveningen Radio. Om die reden verhuist het radiostation enige dagen later naar de 192 meter. De rest is geschiedenis . In 1968
heb ik het station gaan bezoeken. toen nog op de  Norderney het was facineerend . Wat een bedrijvigheid op
die schuit. 


1976  Eerste televisie-uitzending van Veronica, onder andere met Starsky and Hutch



1978 - Sandy Denny (30), Engels zangeres van de groep Fairport Convention streft dooreen val van een trap.Zong ook bij Led Zeppelin

Een tegen min mulle


Dat Het niet goed was met mij wist wel. "t was
gisteren toch  even slikken toen de dokter zei dat het ongeneeslijk is. het wilt eigelijk niet tot mij doorddringen nog 6 maal bestraling en dan Chemo.
hoe het verder zal gaan verlopen ????

Vandaag

2012 at te doen?  Brussel, Gent; Antwerpen


753 (v. Chr.) Tussen 8 en 9 uur 's morgens wordt, volgens de legende, Rome gesticht door de tweeling Romulus en Remus. Zie het verhaal:  Romulus en Remus


1918 - De Duitse jachtdriedekker van Manfred von Richthofen (de Rode baron) wordt neergeschoten, waarbij hij om het leven kom







1934 - De "Surgeon's Photograph ', de meest beroemde foto's naar verluidt met de monster van Loch Ness , wordt gepubliceerd in de Daily Mail  in 1999, is onthuld om een hoax te zijn








1945  Troepen van de Sovjet-Unie nemen Berlijn in.


1989: 100.000 studenten verzamelen zich op Beijing's Tiananmen-plein te herdenken Hu Yaobang de afgezette hervormingsgezinde leider van de Chinese Communistische Partij en hun onvrede te uiten met gezaghebbende communistische regering van China . Dit was het begin van de massaledemonstraties op het Tiananmen Plein in Peking voor de Chinese regering verklaarde staat van beleg in mei van hetzelfde jaar, die van het in juni Slachtingen onder leiding van de Chinese troepen het doden van honderden demonstranten en arresteren van duizenden demonstranten en andere vermoedelijke dissidenten.



Ukkel

1991 - Laagste minimumtemperatuur -2,4 °C
1968 - Hoogste maximumtemperatuur 27,2 °C


vrijdag 20 april 2012

Muziek & Media



2012  Zanger drummer Levon Helm (71) is overleden aan kanker is bekend van de groep "The band', die hits scoorde met onder  vanv"The weight" en   "The night they drove old Dixie down". De RED.

1934 - De bijna zesjarige Shirley Temple debuteert in de film Stand Up and Cheer









1959 - Realease Dolly Parton 's eerste single, "Puppy Love",. 

1961 - De eerste stereo radio-uitzendingen, in de Verenigde Staten

1964: vijftienste film Elvis ', Viva Las Vegas, in première in New York


1991 - Don Siegel (78), Amerikaans filmregisseur in Escape from Alcatraz sterft aan kanker

1991: Steve Marriott **  (The Small Faces, Humble Pie) sterft

2000 - Robert Mosuse (30), Belgisch zanger (The B-Tunes, The Radios, The Big M's) Sterft aan Hersentumor


Top Nr1

1974: MFSB met The Three Degrees '"TSOP (The Sound Of Philadelphia)

1973 Tony Orlando and Dawn's - Tie A Yellow Ribbon Round The Old Oak Tree” hit number one on the pop singles chart.

Have A Groovy day

Vandaag

2012  Audi neemt Italiaans motormerk Ducati over dit was op 18/04

1862   Uitvinding van het pasteuriseren door Louis Pasteur en Claude Bernard

1889   Adolf Hitler wordt geboren in Braunau am Inn, waardoor deze hele stad besmet raakt









1942  Duitse joden mogen niet langer gebruikmaken van het openbaar vervoer


1978  Door op het vliegtuig te schieten, dwingen Russische Mig's een in het Russische luchtruim uit de koers geraakte Zuidkoreaansecv Boeing 707 tot een noodlanding. Niemand raakt gewond.

l999    Op Columbine High School in de Verenigde Staten schieten twee leerlingen 12 medestudenten en een leraar dood. 24 anderen raakten gewond


2001 - Het Vlaams Parlement keurt het decreet basismobiliteit goed. Goed openbaar vervoer is daarmee een recht geworden van de Vlamingv


2006 - In België wordt een wetsontwerp om adoptie door mensen van hetzelfde geslacht mogelijk te maken goedgekeurd door de Senaat

2008 - In België wordt Standard Luik voor het eerst in 25 jaar landskampioen voetbal

2010 - Door de explosie op het boorplatform Deepwater Horizon ontstaat een olieramp in de Golf van Mexico







Ukkel

1918 - Laagste minimumtemperatuur -2,3 °C
1968 - Hoogste maximumtemperatuur 27,5 °C

Uitzonderlijk

1968 - Maximumtemperatuur in Ukkel tot 28,5 °C. 8 dagen eerder nog –1,2 °C.
1991 - Schade aan boomgaarden door late vorst: tot –3,4 °C in Gorsem (Sint-Truiden) en –9,0 °C in Saint-Vith. 3 cm sneeuw in Koksijde.



donderdag 19 april 2012

Muziek & Media

1906 - Maurice Brébart en Fernand Oedenkoven stichten de krant La Dernière Heure


1965 Op weg van de luchtmacht basis in het Franse Lyon naar het vliegveld  Bentwaters is het Engelse Suffolk krijgt een F101 gevechtvliegtuig  motorproblemen boven de Noordzee. Luitenant John Wynn is verplicht om met zijn valscherm het vliegtuig te verlaten en komt in het water terecht in de buurt van de mv GALAXY van Radio London. De tender Offshore 1 die verschillende zendschepen bevoorraadt was net in buurt en  haalt de piloot uit het water.


1978  Realease Patti Smith de single "Because The Night

1994 - Jan Smit wordt populair in delen van Mofrika, gelukkig weet de regering de gevolgen in te perken

1970  Realease Badfinger's "Come and Get It

1977 Goud voor Steve Miller Band's single “Fly Like An Eagle”

Ik Ga ermee stoppen de druk in het hoofd is te groot geworden

updated at : 07;55




2006 - Voor het eerst in zijn geschiedenis zijn er twee nummers 1 in de Afrekening van Studio Brussel. namelijk  A Brand en Placebo bekleedden respectievelijk met Hammerhead en Song to Say Goodbye gezamenlijk de eerste plaats




tOP  NR 1


1980  Blondie - Call Me


1989  Madonna - Like A Prayer


1970 Norman Greenbaum's “Spirit in the Sky” 




Havz a groovy day















Vandaag



1956 - Prins Rainier III van Monaco trouwt met de Amerikaanse filmster Grace Kelly, die voortaan prinses Gracia heet






2007 De Europese Commissie maakt voor alle inwoners van de EU het ontkennen van de Holocaust strafbaar met een gevangenisstraf  van drie jaar of meer


Ukkel

1884 - Laagste minimumtemperatuur -3,1 °C
1988 - Hoogste maximumtemperatuur 24,8 °C

Het is niet denderend  Vandaag  .Ook Starten de bestralingen. een reeks van 10 dagen nog ongeveer 12 dagen hier in het hospitaal ....  kzoe geirn noa nuzekotje willen goan ja afwachten is de boodschap


woensdag 18 april 2012

Muziek & Media

1960 - Eerste testuitzending van de V.R.O.N.: Radio Veronica . Vanop de Borkum Riff


1973 In Den Haag is een grootse demonstratie op het Binnenhof tegen het voorgenomen verbod op cmmerciële radio vanaf zee, en Radio Veronica in het bijzonder. man man wat een menigte herinner
mij dat nog steeds. die nacht erna nog doorgetrokken in Antwerpen.


1974  goud voor James Brown, THE Godfather of Soul  The Payback


1987  Aretha Franklin het record voor de langste kloof tussen # 1 US singles. . De spanwijdte van de tijd van "Respect" (juni 1967) op I Knew You Were Waiting (For Me)", was 19 jaar, tien maanden.





1988 Holland-Dozier-Holland worden ingehuldigd in de Songwriters Hall of Fame

2003: Etta James** krijgt een ster op de Hollywood Walk of Fame

TOP  NR 1

1970 Dana - All Kinds of Everything 

1977 Thelma Houston's don't Leave Me This Way 

1981 Bucks Fizz - Makin 'Your Mind Up

1983:  Dexys Midnight Runners -  Come On Eileen

zo dat is alles voor vandaag k'ga nog een beetje rusten nu 


Vandaag




1906 - San Francisco wordt getroffen door een zware aardbeving








1934 - De eerste wasserette geopend - in Fort Worth, TX. . Voor de eerste keer, kunnen mensen  wasmachines voor het witwassen van kleding  huren


1942 Tokio wordt voor het eerst gebombardeerd door B-25's.






1955 - Overleden: Albert Einstein, Duits-Zwitsers-Amerikaans theoretisch natuurkundige









2005 - Zesvoudig Tour de France-winnaar, Lance Armstrong, maakt bekend te stoppen met wielrennen na de Tour van 2005

UKKEL

1938 - Laagste minimumtemperatuur -3,4 °C 
1949 - Hoogste maximumtemperatuur 27,2 °C 

1971 - De droogte, die sedert begin maart aanhoudt, veroorzaakt bosbranden in Limburg

Zowat  een week al  ben ik  hier in het AZ St-Jan hier in Brugge verscheidene onderzoeken staan vandaaag op het programma.



dinsdag 17 april 2012

Muziek & Media


1960 - Eddie Cochran (21), Amerikaans zangeris overleden aan een hersenletsel na een verkeersongeval. Enkele van zijn bekendste nummers zijn "C'mon Everybody", "Summertime Blues" en  "Three Steps to Heaven"

1962: Release Tony Bennett zijn eerste lied, Boulevard of Broken Dreams

1964: Van Morrison en Them maakten hun eerste publieke optreden in het Maritime Hotel in Belfast, Noord-Ierland. 

1965 RELEASE The Beach Boys _Help Me Rhonda **

vandaag


1961 een invasie van Cubaanse ballingen plaats op de kust van de Varkensbaai aan de zuidkant van Cuba. De invasie heeft het doel het communistische bewind onder Fidel Castro omver te werpen. De operatie was lang tevoren gepland en voorzag in steun van de Amerikaanse luchtmacht en marine maar dit werd uiteindelijk niet doorgezet omdat Pesident Kennedy van de VS geen toestemming gaf voor de steun. Cuba
 slaat de aanval af, van het 1300 man sterke invasieleger worden er 90 gedood en 1189 gevangen genomen. Fidel Castro zoekt na de invasie toenadering tot de Sovjet-Unie, in 1962 leidt dit tot de Cubacrisis, als er Sovjet-raketten op Cuba geplaatst worden.


1964. Die dag zorgde Ford voor een grote gebeurtenis. Meer nog, de geschiedenis van de auto nam een nieuwe wending: de Mustang werd voorgesteld
 op de autobeurs van New York. Het concept was niet helemaal nieuw (de Plymouth Barracuda was de eerste pony car), maar het succes was ongezien.
 Bij de Ford-dealers heerste hysterie. Wat volgt, is een geschiedenis met hoogtes en laagtes die doorloopt tot op vandaag. gewoon  prachtig


1966 - De honderdste interland-voetbalwedstrijd tussen Nederland en België vindt plaats. Nederland wint met 3-1.


1988 - Adrie van der Poel wint de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik


Ukkel

1842 - Laagste minimumtemperatuur -2,9 °C
1949 - Hoogste maximumtemperatuur 27,7 °C




maandag 16 april 2012

vanuit St-Jan

hier toch een post,  een bladzijde is omgedraaid hoe zal het aflopen???

woensdag 11 april 2012

Laatste post

Dit is voorlopig mijn laatste post
normaal wordt ik in het hospitaal  opgenomen
groetjes

maandag 9 april 2012

Muziek & Media

1964  In Studio A op Hitsville= USA in Detroit= Motown studio's, de Supremes nemen "Where Did Our Love Go ', op


 
 
 
 
 
 
1961 op de Britse BBC Radio wordt het verboden het nummer "100 Pounds Of Clay"** van Gene McDaniels te draaien, omdat het een verwijzing naar vrouwen die gemaakt van bouwmaterialen, die het netwerk beschouwd als godslasterlijk,wel wel Gek. Dit is pure Popcorn the Champoo in Wichelen de PopCorn in Vrarasene
 
1966  In Parijs, actrice Sophia Loren trouwde met producent Carlo Ponti voor de tweede keer. Ze hadden hun eerste van vijf jaar huwelijk nietig verklaard in 1962 te Ponti te redden van bigamie kosten in Italië.  De twee bleven samen tot aan zijn dood in 2007.


1971 Release Ringo Starr van de George Harrison-geproduceerde single "It Don't Come Easy


vandaag 0904

1872   Samuel R. Percy verkrijgt octrooi op melkpoeder

1940  Tweede Wereldoorlog: Duitsland valt Denemarken en Noorwegen binnen


1945   Het Duitse slagschip Admiral Scheer wordt vernietigd
 
 
 
 
 
1979  Björn Borg lost Jimmy Connors na 84 weken af als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals, nadat de Zweed die positie in 1977 ook al één week in handen heeft gehad.
 
1995 een rookverbod afgekondigd Te New YORK. Het verbod geldt voor restaurants met meer dan 35 stoelen. Op steeds meer plaatsen in de Verenigde Staten wordt een rookverbod afgekondigd en ook worden tabaksfabrikanten aangeklaagd voor de schadelijke gevolgen van het roke


2011 - Pierre Celis (85), Belgisch brouwer en vader van de witte van Hoegaarden is gestorven
 
 
 
 
 
 
Ukkel

1837 - Laagste minimumtemperatuur -4,6 °C. Dit is de laagste minimumtemperatuur ooit in de maand april.
1952 - Hoogste maximumtemperatuur 23 °

zondag 8 april 2012

Boonen wint vierde keer Parijs-Roubaix

Tom Boonen (Omega Pharma-Quick.Step) heeft zondag op een fenomenale manier de 110de editie van Parijs-Roubaix gewonnen. De Bom van Balen kwam na een vlucht van meer dan vijftig kilometer alleen aan. Met deze overwinning evenaart Boonen het recordaantal zeges van Roger De Vlaeminck.GVA


http://www.gva.be/sport/wielrennen/aid1150982/boonen-wint-vierde-keer-parijs-roubaix.aspx

Het blog op een laag pitje

Wegens gezondheids redenen zal het blog op een laag pitje komen te staan
Sorry

Vrolijk Pasen

Aan iedereen een vrolijk Pasen toegewenst

 

Anne & Murphy

zaterdag 7 april 2012

Vandaag 7 April

België  herdenking van gesneuvelden bij vredesoperaties (naar aanleiding van de genocide in Rwanda in 1994)

1948  is aangewezen als de jaarlijkse Wereldgezondheidsdag en wordt door 191 leden van de Wereldgezondheidsorganisatie gevierd om belangrijke onderwerpen over algemene gezondheid van wereldwijd belang te benadrukken.


 
 
 
 
wat te doen dit weekend Antwerpen ,Brussel, gent
 
1906  een grote uitbarsting van de vulkaan Vesuvius. De vulkaan richt grote schade aan in het nabijgelegen Napels. Door de gloeiend hete asregens sterven ca. 100 mensen en raken veel gebouwen in brand. De enorme hoeveelheid lava die vrijkomt in de tweede fase van de uitbarsting verwoest vele dorpen en landerijen. Volgens veel wetenschappers zal de vulkaan snel weer van zich laten horen.


1947 Sterfdag Henry Ford (83) Amerikaans autofabrikant. In zijn fabrieken introduceerde hij de lopende band.
 
 
1945 - Het Japanse slagschip Yamato, het grootste ooit gebouwd, wordt vernietigd












1973 - Eddy Merckx wint de achtste editie van de Amstel Gold Race


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1994 - 10 Belgische para's worden in Rwanda vermoord  in 1994 stond een sectie Belgische paracommando's van het peloton mortieren onder leiding van Lt. Lotin in voor de beveiliging van eerste minister Agathe Uwilingiyimana. Die dag werd de residentie van Uwilingiyimana omsingeld door Rwandese militairen. De Belgische paracommando's verzekerden de ontsnapping van Uwilingiyimana maar werden bij deze actie zelf omsingeld. Op bevel van hogerhand moesten ze hun wapens afgeven om zo over hun vrijlating te kunnen onderhandelen. Na hun aankomst in het militaire kamp in Kigali werden ze doodgeslagen met de kolf van een geweer. De Bengaalse QRF sloot zich op in haar kwartieren. Op 8 april kregen alle eenheden te horen dat 10 Belgen waren gesneuveld. Tussen 9 en 19 april werden alle aanwezige Belgen geëvacueerd (operatie Silver Back) gevolgd door de volledige terugtrekking van alle nog aanwezige paracommando's (operatie Blue Safari).
2003 - In de Golfoorlog bereiken de Amerikanen het centrum van Bagdad

2006 - Eerste registratie van een .eu-domein

2010 - In België is de eerste editie van de nationale Dag van de Kaas
 
Ukkel

1911 - Laagste minimumtemperatuur -4,1 °C
1894 - Hoogste maximumtemperatuur 22,4 °C

Uitzonderlijk

1927 - Tornado trekt over het centrum van Nimy (Bergen) en veroorzaakt er ernstige schade.
1935 - 35 cm sneeuw in Drossart (Baelen).
1967 - 30 cm sneeuw in de Hoge Venen.
1970 - In Botrange (Waimes) ligt er nog 30 cm sneeuw.
1972 - Hagelbuien veroorzaken veel schade aan tuinbouwbedrijven op verschillende plaatsen in het land.


vrijdag 6 april 2012

Muziek & Media

1963   The Kingsmen nemen Louie Louie op

1971   Platenmaatschappij Rolling Stones Records gaat van start.












1974 Billy Joel krijgt zijn eerste Top 40 hit met Piano Man

1974 : Dit jaar word het Euroviesongfestival uitgezonden vanuit Brighton (UK) er namen 17 landen aan deel; Abba won voor Zweden Met Waterloo  nederland was 3de met Mouth & mcneal en ' I see a star ' belgie 9de, Jacques Hustin ( oei wie is deze??? gat in mijn kultuur???) met ' Fleur de Liberté ' brrrr nooit van gehoord .... tiens tiens, bizare, maar hier is mijn mix van de beste songs van Abba gemaakt met audacitty laat maar knallen


1998 Tammy Wynette(46) ovrelijd tengevolge een hartsstilstand, op 20 jarigr leefdtijd na een echtschijding probeert ze de eindjes aan elkaar te knopen via optredens in diverse bars haar doorbraak komt er in 1969 met ' DIVORCE ' en zeker in '69 met ' Stand by you're man ' , reemd ik dacht dat het later was rond '75 of zo. Had in 1992 ook een grote hit, een Dance Act ' Justified And Acient ' samen met KLF.


 
1999 - In Londen gaat de musical Mamma Mia! in première
 
top Nr1

1963 The four seasons- Walk like a Man
1963 The Chiffons  - He's so Fine
1974 Blue Swede - Hooked on A feeling
1976 Frank Farian - Rocky
1997 Tic Tac Toe - Warum?
2006 Duffy - Mercy
 
Have A

Vandaag 06 april

2012 Goede vrijdag

1123  Het is echt onduidelijk maar volgens vele bronnen zou Brugge zijn  stadsrechten hebben verworven. Dit waren bepaalde previleges die aan een plaats werden toegekend bv het tolrecht, marktercht en recht om stadsmuren te bouwen, eigelijk ging het erom dat de stad ook recht had op een eigen rechtspraak.

1988  De politie arresteert Ferdi Elsas, de moordenaar van Ahold-topman Gerrit Jan Heijn, en vindt op zijn aanwijzingen het stoffelijk overschot van Heijn in de bossen bij Renkum

1896   In Athene worden de eerste modrene Olympische zomer Spelen gegopend niettegenstaande een aantal stegenslagen werd het algemeen beschouwd als een groot sucses,  meer weten? Lees hier...

1994  Het vliegtuig van president Juvénal Habyarimana (Rwanda) en president Cyprien Ntaryamira (Burundi) wordt neergeschoten. Belgische para's worden door een woedende menigte, die hen verantwoordelijk achten, vermoord. De daarop volgende Rwandese genocide van Tutsi's en Hutus kon wellicht voorkomen worden door de VN blauwhelmen, maar de internationale vredesmacht trekt zich terug. Er komen ruim 800.000 mensen om

2005 - Overleden: prins Rainier III, sinds 1949 vorst van Monaco

2009 - In Italië vlakbij L'Aquila komen 291 mensen om door een zware aardbeving. Duizenden raken gewond en dakloos.

Ukkel

1911 - Laagste minimumtemperatuur -4,4 °C
1894 - Hoogste maximumtemperatuur 22 °C
 
Uitzonderlijk
 
1911 - Minimumtemperatuur –4,8 °C in Ukkel.
1943 - Storm met rukwinden tot 126 km/h over het hele land.
1947 - Meer dan 50 mm neerslag in de Ardennen.
1983 - Onweders veroorzaken schade in Henegouwen en in het centrum van het land. Windstoten tot 120 km/h in Gosselies.

donderdag 5 april 2012

Muziek & Media

1959   Eerste uitzending van het programma Sport in Beeld op de Nederlandse televisie, de voorloper van Studio sport

1960   De film Ben-Hur wint elf Oscars Trailer










1965 b Deze week tophit bij Radio Veronica ' Let Kis '  Gudron Jenkins, btw, zot gedraaid in de feestzaal “Dema” te Huizingen    Back in Time, brrrrrrr......  ze gaan mij hier zot  verklaren, he broer... Amai da was echt nie om te doen,





 1968 b De autoriteiten van Botston dringen er erop aan bij James Brown, die er een concert geeft,  om toestemming te geven om het concert live op TV uit te zenden, om zo de zwarte jongeren thuis te houden, James stemt toe in ruil voor een compencatie van 60.000 dollar voor de gemiste inkomsten, en inderdaad, slechts 2000 fans waren aanwezig op het concert, maar het bleef heel rustig in Boston die nacht, na de moord.op Martin Luther King.

1970 : Na in meer dan 200 gespeeld te hebben films wint John Wayne zijn eerste oscar in de film “ True Grit

2006 : Gene Pitney overlijd tijdens zijn slaap aan een hartstilstand , hij was een van de weinige die standhield tijdens de beat-boom (63- 65) hij schreef oa 'Marry Mou' voor Ricky Nelson, 'he's a rebel' voor The Cristals zeg zong hij oa ' I'm Gonna bee strong', 'Liberty Valence' , 'Just one Smile' en zeket 'Something's gotten out of my my heart' en nog vele anderen welke moet ik kiezen, 'k zou het niet weten, is nog steeds een van mijn grote favorieten, holleke bolleke.... er staat een streepje onder  hij werd 65


Top Nr1


1964  The Trashmen - Surfin Bird
1975  Joknny -& Osquestra Rodriges - Hey Mal Yo
1980  Massa - Arumbai
1986  Falco - Jeanny**
2008  Leona Lewis - Bleeding Love
 
Have a Groovy Day ....

Voor Zus

Waldo de Los Rios Mozart Concert Nr 40 kan Je ook Hier bnnenhalen




Full screen is OK

Vandaag

2012  Witte Danderdag

           Een beetje overal in vlaanderen zal DE  Civiele Bescherming tussen 11u45 en 13u15 de elektronische alarmsirenes testen.
 
2012  Eindhoven Ned. Parktheater: Herman Van veen om 20:15

1753 Oprichting van het British Museum in Londen.
 
1923  Firestone Tire and Rubber Company in Ohio begint met de productie van luchtbanden

1943   Bij een geallieerd bombardement vallen in Mortsel meer dan 900 doden en 1300 gewonden bij de burgerbevolking. De aanval was gericht tegen de Minerva-fabriek maar de bommen vallen meer dan een kilometer daarvandaan









1968 Als reactie op de moordaanslag op Martin Luther King, een dag eerder, ontstaanin in diverse Amerikaanse steden rellen.


1968 : Jim Clarck verongelukt op de Hockerheim ring, een gebroken wielnaaf maakte zijn bolide onbestuurbaar, geboren op 4-03-36 oorspronkelijk schapeboer, rijd in 60 voor het eerst in de punten tijdens de GP van belgie te Francorchamps ( wel ik 'kga chauvin zijn nu, maar het wel der mooiste die ik ken ), in 1963 wint hij 7 van de 10 GP's voor Lotus werd wereldkampioen alsook in 65 iedereen noemde hem ' Gentleman racer '. zijn meeste sucessen behaalde hij dus met Lotus menige ook met BRM

1987 - De Belgische wielrenner Claude Criquielion wint de Ronde van Vlaanderen

2009 - Stijn Devolder wint voor de 2e opeenvolgende keer de Ronde van Vlaanderen

Ukkel

1911 - Laagste minimumtemperatuur -3,4 °C
1957 - Hoogste maximumtemperatuur 22,1 °C
 
Uitzonderlijk
 
1975 - 55 cm sneeuw in Botrange (Waimes).




woensdag 4 april 2012

Vandaag

1929  Carl Benz Overlijd, Geboren in Karlsruhe 25-12-1844, was technicus, hij starte zijn berijf op in Mannheim: Benz & Co , ontwikelde diverse indistruele machines alsook diverse tweetaktmotoren. Daarnaast werkte hij aan  een motorwagen met een 4 taktmotor, het werd een driewieler en reed voor het eerst in 1925, in januarie 26' ontving hij een patent op zijn vinding in juli stelde hij het eerste voerdtuig werkend op benzine voor, een 995 cc met een snelheid van 15 K/h

1949 Oprichting NAVO (Noord Atlantische Verdrags Organisatie).

1968 Martin Luther King : wordt op bet balkon van het Lorraine  Motel (Menphis) neergeschoten, voor velen is hij een symbool van de burrgerreschten in de VS


1975 MicroSoft wordt opgericht door Bill Gates & Paul Allen twee studenten die samen op school en ook heel geintereseert in Computers hun eerste product was een programeertaal Basic vele programmaatjes heb ik erin overgetikt. Het gaf steeds een kick als die werkten. Ik heb er ook een paar zelf geschreven oa de platenkast of Data base bestand van Rdio Atlantis in schepdaal alsook het fakturatie programma dat was wel in BDIII en Clipper geschreven ben er uren mee zoet geweest.




2004  Briek Schotte is overleden, was een wielerlegende won 2x ronde ven Vlannderen was  het type-voorbeeld van de Flandrien















Ukkel

1929    Laagste minimumtemperatuur -2,6 °C
1946   Hoogste maximumtemperatuur 25 °C

dinsdag 3 april 2012

Muzik & Media


1897  Johannes Brahms, Duits componist, dirigent en pianist overlijdt aan Leverkanker in Wenen hij was 63
 
1956  Elvis Presley verschijnt op de Milton Berle Show, live vanuit de cockpit van de USS Hancock. Hij zingt Heartbreak Hotel, en er wordt geschat dat een op de vier Amerikanen zijn prestaties ziet

1960   The Everly Brothers maakten hun Britse concert debuut.
 
1965    Release Wooly Bully van Sam The Sham en The Farao's
 
1965   Het Sir Douglas Quintet's- She's About A Mover komt in de charts
 
1968   De film 2001: A Space Odyssey, gaat in première.

1976   Het 21ste songfestival wordt uitgezonden vanuit Den Haag, de winaar was  was de britse groep “ Brotherhood  of Man “ met “Save you're kisses for me”, Catherine Ferry werd 2de met “Un,Deux,Trios” Belgie stond op de 8ste plaats “ Pierre Rapsat “ met  “ Judy et Cie “ Nederland 9de “ Sandra Reemer “ met “ The Party's over

1979  Kate Bush voert haar eerste live-optreden in Liverpool

1988  Na het werken op elkaars solo-projecten, George Harrison, Jeff Lynne, Tom Petty en Roy Orbison  verzamelen zich in Malibu, FL, om er  een all-star single op te nemen "Handle With Care."  De sessie gaat zo goed dat de groep, die zichzelf de Traveling Wilburys,noemt verder gaan met elkaar

1990   Sarah Vauhgan sterft door longkanker in Los Angeles, en zo verliest de Jazzwereld een van haar grootste sterren, Wordt geboren 27 maart in Newark, groeit samen Billie Holiday, Ella Fitzgerald tot een van de grootsen in het genre





Top Nr 1

1966  The Righteous Brothers You're my Soul And Inspiration
1965  Solomon Burke's 'Got To You Get Off My Mind
1971 The temptation - Just My Imagination
1976  Johnnie Taylor's "Disco Lady**
1988  Gloria Estefan's album "Let It Loose
1993  Bluebells: Young At Heart
2008  Mariah Carey - Touch My Body 

Have a Groovy Day....

Vandaag

1860 : De Pony Express wordt opgericht in de VS het was een snel transport voor kleine pakjes en Post

1934  Bruno Hauptmann werd geëlektrocuteerd voor de ontvoering en moord van de Lindbergh-baby











1955 - Brand in bioscoop Rio Te Sclessin België, doodt 39 personenen waarvan 22 kinderen

1973 : het eerste gesprek via een mobiele telefoon vindt plaats via de motorola 8000x












1982 : Engeland verklaart Argentinie de oorlag [zie gisteren], zij hadden de Falkmand eilanden bezet de britten wisten vij eenvoudig de eilanden teheroveren, deze nederlaag voor Argentinie leidde het eind van de Junta in

1979 - Wilfried Martens wordt premier van België






1986 – IBM toont hun eerste draagbare computer, de PC Convertible



 
 
 
 
 
 
 
1990 : Koning Boudewijn beriep zich op gewetensproblemen en weigerde de abortuswet te bekrachtigen, Eerste minister Martens redeneerde vervolgens dat de koning zich in de “feitelijke onmogelijkheid om te regeren” bevond, de voltallige regering kon hierdoor zelf de wet ondertekenen. Hievoor werd Koning Boudewijn voor 36 uur van zijn functie ontheven

2005 - Tom Boonen wint in eigen land de 89ste editie van de Belgische wielerklassieker de Ronde van Vlaanderen Gisteren deed hij dat nog eens over voor zijn 3de maal

2007 : Op het traject van Metz naar  Reims haalt de TGV een snelheidsrecord van 574,8 Km/h
 
Ukkel
1900 - Laagste minimumtemperatuur -2,6 °C
1946 - Hoogste maximumtemperatuur 24,9 °C

 


maandag 2 april 2012

Muziek & Media

2012 On Death Row vanaf maandag 2 april bij Canvas

2012 MNM TOP 10  jaren 90

01) Rhythm Is A Dancer - Snap! (1992)
02) One - U2 (1991)
03) Lift U Up - 2 Fabiola (1996)
04) Nothing Else Matters - Metallica (1991)
05) No Limit - 2 Unlilmited (1993)
06) God Is A DJ - Faithless (1998)
07) I Will Always Love You Whitney - Houston (1992)
08) Captain Jack - Captain Jack (1995)
09) Smells Like Teen Spirit - Nirvana (1991)
10) Mia - Gorky  (1992)

2012 Films op TV
 
1964  The Beach Boys nemen "I Get Around." op


1966  Herb Alpert and the Tijuana Brass hebben 4 LP’s in US Top 10, nooit eerder voorgedaan
 
1967  Een overijverige toeschouwer gooit een rookbom op het podium van de Rolling Stones concert in de Town Hall in Wenen, Oostenrijk, wat leidt tot een rel en de arrestatie van 154 fans
 
1973 Nederland wordt geteisterd door een zware voorjaarsstorm. Aan boord van Radio Veronica's zendschip de NORDERNEY zit de bemanning televisie te kijken. Even voor 21 uur worden zij opgeschrikt door een zware knal en liters water die de binnenstroomt. De 52-jarige kapitein Arie van der Zwaan kan paniek voorkomen en heeft meteen door dat de ankerketting is gebroken en het schip op drift is geslagen. Hij probeert tevergeefs het reserveanker te bereiken. De zendmasten trillen en de antennekabel aan de voorste mast begeeft het waardoor het voorschip onder stroom komt te staan. Elke nieuwe poging om het reserveanker te gebruiken is nu uitgesloten. Via de zender Scheveningen Radio van de Nederlandse kustwacht, wordt hulp gevraagd en de reddingsboot Bernhard van Leer uit Scheveningen rukt meteen uit. Sleepboten kunnen echter niet uitvaren waardoor de NORDERNEY een speelbal van de golven is geworden. Na veel moeite bereikt de reddingsboot het zendschip en als men langzij aanlegt willen alleen nieuwslezer Arend Langenberg en kok Jan Toet de NORDERNEY verlaten. De rest van de bemanning hoopt op de komst van een sleepboot. Onverbiddelijk drijft het zendschip reddeloos naar de kust van Scheveningen. Als het strand in zicht komt besluiten ook de overige opvarenden om over te stappen op de reddingsboot. Na inspectie door de Veronica-kapitein blijkt dat technicus Ruud Doets nog op de NORDERNEY aanwezig is. Om 22:28 onderbreekt Ruud Doets het bandprogramma van Frans van de Beek met een intussen legendarische nooduitzending waarin hij iedereen probeert gerust te stellen. Zendertechnicus Ed Terpstra is ook terug aan boord gegaan en rent nog snel naar de zenderkamer waar hij de zendkristallen verwijderd en ze overboord gooit. Hierdoor is het schip volgens de Nederlandse wetgeving niet langer een zendschip en weet men een eventuele in beslagname te voorkomen. Er is echter wel een strafbaar feit gepleegd: de laatste woorden van technicus Ruud Doets zijn uitgezonden op het moment dat men de Nederlandse territoriale wateren binnenvoer. De Haagse autoriteiten laten zich van hun beste kant zien en reppen de volgende dagen met geen woord over dit feit.
Om 23:30 strand het schip op een 100 meter afstand van de pier van het Nederlandse Scheveningen. De geredde bemanning zal nog een poosje op de reddingsboot moeten blijven omdat de Bernard van Leer wegens het zware weer en de hoge golven niet in staat is om een haven binnen te varen.
Hoe moet het nu met de geplande demonstratie op 18 april vragen velen zich af. Veronica is immers uit de lucht... Op de mv MI AMIGO van Radio Caroline blijft de stormschade beperkt tot enkele gebroken ruiten maar Radio Nortsea International vanaf de mv MEBO 2 moet uit de lucht wegens schade aan de antennes. De volgende dag zend Noordzee echter opnieuw vrolijk uit, maar met een lager zendvermogen.

1977  Release  Stevie Wonder 's eerbetoon aan Duke Ellington,  Sir Duke

1987 - IBM introduceert de PS / 2 & OS / 2


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1998 - Rob Pilatus (32), Duits zanger en 'het gezicht' van popgroep Milli Vanilli is overleden  aan een dodelijke cocktail: een combinatie van alcohol en drugs
 
 
1988 Release Terence Trent D’Arby - Widhing Well 7"


1998: Cor Van Beek (Shocking Blue) is overleden
 
Have a Groovy Day ...