maandag 16 januari 2012

Vandaag1920   In de VS start de drooglegging, een verbod op de verkoop van alcohol.

1953  De Corvette word uitgebracht in New York. Hij word gepresenteerd op een autoshow die plaats vond in het Waldorf-Astoria Hotel. Het koetswerk was van glasvezel, waardoor deze auto een unieke look had en nog steeds heeft
1991   De oorlog wordwil verklaard in de Perzische Golf . Omdat Irak niet vrijwillig terugtrekt uit Koeweit , is het Pentagon begonnen met de voorbereidingen om een ​​ aanval op het Iraakse leger te beginnen. Tegen de avond van deze dag, is Operation Desert Storm begonnen. De Verenigde Staten begonnen de aanval op Irak in opdracht van Koeweit. Operation Desert Storm werd geleid door Norman Schwarzkopf en 32 landen in totaal waren betrokken, waaronder Groot-Brittannië, Frankrijk, Egypte, Saoedi-Arabië, en natuurlijk, Koeweit.


2001 Laurent Kabila , president van de Democratische Republiek Congo, word vermoord ddor een van zijn lijfwachten

2001  De tanker Jessica, geladen met 900 ton stookolie, loopt aan de grond bij één van de Galápagos-eilanden. De tanker verliest meer dan 80 procent van zijn olie, die de zeebodem en de stranden van de unieke eilanden vervuilt.

 
 
 
2003   Laatste lancering van de spaceshuttle Columbia. Vlak na de lancering raakt een stuk isolatieschuim los waardoor bij terugkeer op 1 februari het ruimteveer in delen uiteen valt.
 
 
 
 
 
 
Ukkel


1838   Laagste minimumtemperatuur -19.2 °C
1947   Hoogste maximumtemperatuur 15.1 °C. Dit is de hoogste maximumtemperatuur ooit in de maand januari.

Uitzonderlijk

1917   51 cm sneeuw in Bertrix en 62 cm in Chiny.
1947   Maximumtemperatuur tot 16°C in Gerdingen (Bree) en in Rochefort.
1953   Aanvriezende regen veroorzaakt chaos in het hele land.

Geen opmerkingen: