maandag 30 januari 2012

Vandaag

1933  Adolf Hitler , leider of Führer van de Nationaal Socialistische Duitse Arbeiders Partij (of Nazi-partij), wordt benoemd als kanselier van Duitsland.

1945 Ondergang van het met vluchtelingen uit Oost-Pruisen volgeladen schip Wilhelm Gustloff. Van de naar schatting vijf- tot zevenduizend  vluchtelingen en meer dan duizend soldaten en zeelieden aan boord overleefden rond de 1000 personen de ramp. Onder dreiging van het oprukkende Rode Leger kreeg de Wilhelm Gustloff de taak om vluchtelingen en gewonde Duitse soldaten uit Oost-Pruisen te evacueren naar de Duitse havenstad Kiel. Op 30 januari 1945 voer het schip uit. Nog diezelfde avond werd het ontdekt door de Sovjet onderzeeër S-13 die het schip op 30 kilometer voor de Oostzeekust tussen Wladyslawowo en Leba met drie torpedo's tot zinken gebracht.


1951 Ferdinand Porsche (75), Oostenrijks automobiel-pionier is overleden nee niet die van de 911 die is ontworpen door zijn kleinzoon Ferdinand "Butzi" Porsche, hij is eerder gekend als ontwerper van de kever op vraag van Hitler
 
 
 
1972 Bloody Sunday: tijdens een demonstratie in het Noord-Ierse Londonderry schiet het Britse leger dertien burgers dood.



2003 In België keurt de Kamer de wet op het homohuwelijk goed


2005  Sven Nys wordt wereldkampioen veldrijden in het Duitse Sankt Wendel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2007 Microsoft brengt Windows Vista uit. Ik heb nooit die overstap gedaan had nog herinneringen aan Millenium boo boo die waren niet zo goed en ben dan ik heb lang bij 98 Sec Ed gebleven. XP was ook niet slecht, windows 7 draait ook goed. Wel herinstalleer ik mijn OS 1 maal per jaar om kwestie van het weer wat sneller te laten draaien en dat kan een stuk schelen, Linux is ook Ok, maar ik had soms problemen met de drivers, mischien neem ik er gewoon de tijd niet voor, naar ik heb gelezen zal bij het herinstaleren van einde dit jaar zal de beta van de 8 verkrijgbaar zijn, meer nieuws hier over later
 
Ukkel

1895 - Laagste minimumtemperatuur -14.5 °C
2002 - Hoogste maximumtemperatuur 13.6 °C

Geen opmerkingen: