vrijdag 4 mei 2012

Lloyd BrevettLloyd Brevett, de bassist en medeoprichter van de invloedrijke skaband The Skatalites, is gisteren op 80-jarige leeftijd overleden. De groep werd in mei 1964 opgericht in Kingston in Jamaica en bestond uit de doorgewinterde studiomuzikanten Tommy McCook **, Rolando Alphonso **, Johnny Moore, Lester Sterling, Don Drummond **, Lloyd Knibb, Lloyd Brevett, Jerry Haynes en Jackie Mittoo ook Prince Buster. Het is vanuit de Ska Dat Reggae onstaan is


De Franse zanger en liedjesschrijver Eric Charden is gisteren op 69jarige leeftijd aan kanker overleden Charden kende in 1967 zijn  grootste succes met de slow 'Le monde est gris, le monde est bleu' Het nummer was tot in de jaren '70 op mening trouwfeest in Vlaanderen de openingsdans.
Trouwde met Annie "Stone" Gautrat en hadden elk een aparte muzikale carrière, in 1971 besloten ze hun krachten te bundelen en een zingend duo te vormen. Stone & Charden. Met het lied L'avventura maakten ze furore. Door artistieke en amoureuze spanningen ging het populairste duo uit de jaren 70 elk zijn eigen weg. Ze zongen elk weer solo, maar in de jaren 90 zongen ze opnieuw samen.In 1963 nam Charden zijn eerste album op: 'J'ai la tête pleine de Provence'. Met zijn tweede album 'Amour limite zéro' (1965) maakte hij naam als liedjesschrijver. Hij schreef ook nummers voor onder meer Sheila, Sylvie Vartan, de Frans-Belgische Johnny Hallyday en Claude François.

Geen opmerkingen: