dinsdag 1 mei 2012

Muziek & Media

2012 - De Belgische televisiezenders Ketnet en Canvas gaan uit elkaar


1869 De Folies Bergère geopend in Parijs1941 - Citizen Kane, een film van Orson Welles, gaat in de VS in première
1964 Engelands eerste zeezender, Radio Caroline, zend haar eerste reclamespot uit. De eerste adverteerder is de firma Woburn Abbey. De Britse overkoepelende organisatie van platenfirma's, Phonograpic Performances Ltd, heeft de Radio Caroline organisatie laten weten dat het van plan is een proces aan te spannen tegen de zender omdat men vindt dat het station illegaal gebruik maakt van de producten van haar leden. Pikant detail is dat enkele dagen later het station door de Performing Rights Society wordt uitgenodigd om lid te worden. Performing Rights Society is de overkoepelende organisatie van zangers, zangeressen en componisten.

1965 Herman's Hermits begint op aan hun eerste Amerikaanse tour. Het voorprogramma wordt verzorgd door The Zombies. Op het moment van de tour hebben Herman's Hermits drie single's in de Amerikaanse hitlijsten staan. Can't You Hear My Heartbeat, Mrs. Brown You've Got A Lovely Daughter en Silhouettes.

1965 Release The Supremes - Back In My Arms Again**

1965 The Kinks begonnen aan hun eerste Britse tournee

1966   Radio Caroline South zend voor de laatste maal uit vanaf de mv CHEETA 2, het voormalige zendschip van Radio Syd. De mv MI AMIGO is immers hersteld en zodoende waren er sinds 4 april twee Radio Caroline South's te beluisteren.

1968 Al Kooper besluit op te stappen als toetsenist en leider van Blood Sweat & Tears. Kooper wordt opgevolgd door David Clayton Thomas. Met Clayton Thomas wordt het muzikale roer drastisch omgegooid. You've Made Me So Very Happy ** is in 1969 de eerste hit voor Blood Sweat & Tears.

969 Jimi Hendrix werd gearresteerd op de Toronto International Airport voor het bezit van verdovende middelen en werd uitgebracht op 10.000 dollar borg1970  Het kat- en muisspel tussen de Brise overheid en Radio Northsea International duurt verder. Nadat RNI enkele dagen geleden uit de lucht was gegaan omdat de Britse overheid de uitzendingen stoorde, komt men vandaag opnieuw in de lucht. Ditmaal zend men uit op 217 meter middengolf wat overeenkomt met de frequentie 1385 kHz en op FM kanaal 44, 100 MHz. Lang duurt het niet want de Britse overheid veranderd de frequentie van de stoorzender naar deze nieuwe RNI frequentie

1971 Release The Rolling Stones - Brown Sugar**

1969 Goud Voor The 5th Dimension - Aquarius / Let The Sunshine In

1976 Voor een rechtbank in het Britse Liverpool worden drie mensen schuldig bevonden voor adverteren op Radio Caroline. Alle drie krijgen 90 dagen voorwaardelijke celstraf voor een periode van twee jaar en een boete van 500 Britse pond.

1970 Allman Brothers tour manager Twiggs Lyndon werd gearresteerd voor het neersteken van een club manager tot de dood tijdens een ruzie over een contract. Incredibly, Lyndon was acquitted by pleading temporary insanity … caused by being the tour manager for the Allman Brothers. Ongelooflijk, was Lyndon vrijgesproken met een beroep op tijdelijke krankzinnigheid ... veroorzaakt door als tourmanager voor de Allman Brothers. **

1970 Radio Veronica, uitzendend vanaf de NORDERNEY op 192 meter middengolf, breid haar uitzenduren uit. Tijdens het weekeinde wordt er de klok rond uitgezonden

1976 The Who's** drummer Keith Moon betaalde $ 100 per stuk tot negen taxichauffeurs voor hen beide uiteinden van een New York City straat te blokkeren, zodat hij de inhoud van zijn hotelkamer kon gooien uit het raam op de straat.

1977 Release The Steve Miller Band - Jet Airliner

1983 Blues muzikant (Got My Mojo Working, I am your Hoochie Coochie Man , Just I Want To Make Love To You) Muddy Waters (geboren McKinley Morganfield) overleed na een hartaanval op de leeftijd van 68.

1989 De politie van Simi Valley wordt door een bezorgde werknemer naar een juwelierszaak geroepen omdat zich daar een verdacht persoon ophoudt. Het blijkt te gaan om Michael Jackson die een vermomming draagt om ongestoord te kunnen winkelen.

1987 Madonna's La Isla Bonita** werd haar 11de opeenvolgende Top Vijf single.1989 Schrijver / regisseur (The Good The Bad And The Ugly, Once Upon A Time In The West*** , A Fistful of Dollars) Sergio Leone overleden na een hartaanval op de leeftijd van 60 jaar

1989 Zowel Radio Caroline als Radio 819 gaan om 11:52 uur uit de lucht. De zendinstallatie aan boord van het zendschip mv ROSS REVENGE heeft immers nogal wat onderhoud nodig. Beide station's zullen hierdoor de volgende dagen onregelmatig uitzenden

1992 Sharon Redd overlijdt op in een ziekenhuis in New York, aan de gevolgen van AIDS. Op 19 April 1992, eerste Paasdag, heeft de zangeres nog in Duitsland opgetreden. Sharon Redd wordt geboren op 19 Oktober 1945 in Norfolk in de Amerikaanse staat Virgina en begint haar carriere in de jaren zeventig als achtergrondzangeres bij Bette Midler als één van The Harlettes. In 1980 heeft zij een grote clubhit in Amerika met het nummer Can You Handle It en in 1983 heeft zij een Top 10-hit in Nederland met In The Name Of Love. Sharon Redd is de zus van Penny Ford, die ondermeer bekend is als zangeres van Snap. Sharon Redd is 46 jaar geworden.

1995 - TMF, het eerste Nederlandse muziekkanaal, gaat van start.

1999 - De Belgische radiozender BRT2 wordt omgedoopt tot Radio 2, krijgt een nieuw logo en profileert zich als een gezellige familiezender
2002 zijn gitarist Brian May en drummer Roger Taylor van Queen in Amsterdam om promotie te maken voor Queen The Musical. Deze musical gaat op 14 Mei 2002 in Londen in premiere. Vanaf drie uur 's middags staan de twee Queen leden op het Museumplein in Amsterdam voor een aantal nummers. De show is live op MTV te volgen. Trijntje Oosterhuis zorgt voor een Nederlands tintje. Zij zingt het finale-nummer We Are The Champions.

2004 Michael Jackson wordt formeel in staat van beschuldiging worden gesteld van sexueel misbruik. Dit is het resultaat van een bijna twee weken durend overleg van de negentienkoppige jury in Santa Maria in Californie, die tot de conclusie is gekomen dat er voldoende bewijslast is om Michael Jackson voor de rechter te dagen. De zaak zal in December 2004 dienen. Michael Jackson wordt ervan verdacht de minderjarige Gavin Arzino sexueel te hebben misbruiktn na het toedienen van een verdovend middel. De zanger is op borgtocht vrij. "Wij zijn ervan overtuigd dat Michael Jackson, na deze rechtszaak, volledig van alle blaam zal zijn gezuiverd. Er zal naar voren komen dat deze aanklacht evident onjuist is. Michael Jackson wordt in deze zaak niet alleen onschuldig geacht. Hij is feitelijk ook onschuldig. Mijn clixc3xabnt verheugt zich op de dag dat hij dit voor de rechter kan aantonen. Zijn miljoenen fans in de hele wereld die hem in deze moeilijke periode blijven steunen, wil hij bedanken", aldus een advocaat van Michael Jackson.

Top Nr 1

1961  The String A-Long - Wheels
1962  Conny Froboes - Zwei Kleiner Italiener
1963  Adamo - Sans Toi Ma Mia
1965:  Herman's Hermits -Mrs. Brown You've Got A Lovely Daughter
1965  Adamo - La Nuit£**
1969  Tommy James - Crimson Clover **
1971  Dave & Ansil Collins - Doubel Barrel**
1971  The Sweet - Funny Funny
1982  Vangelis- Chariots Of Fire**
1982  Lucio Dalla - 4 Marzo
1976  The Bellamy Brothers - Let Your Love Flow
1993  Ace Of Base - All Thhat She Wants
1995  Take That - Back For Good
2001  Eamon - F**k It

Just Enjoy The Music


Geen opmerkingen: